Samochód i komornik
|
05-30-2013,
|
|||
|
|||
Samochód i komornik
Moi drodzy mam do was pytanie.
Ponieważ pewien Pan pozyczył ode mnie pieniądze jakiś czas temu i nie zwrócił, złozylam wniosek o nakaz zapłaty. Nakaz uzyskalam. Wynajęłam komornika. Niestety Pan ów nie pracuje (a z tgeo co wiem to na czarno ), nie ma zadnego majątku i "kapie" mi po 200-300 zł miesięcznie. Dowiedziałam się od jego sąsiadów ze jakiś czas temu kupil samochód i to dosc wysokiej klasy . Natomiast samochód ten jest wciąz nie zarejestrowany na niego , bo wciąz jezdzi na rej.z okresu zakupu auta. Teraz pytanie; 1. Jeśli osoba X kupuje samochód i opłaca podatek w US, to komornik nie dostaje zadnej informacji o tym ze dłużnik nabył samochód? 2. Czy taki samochód mozna zając jesli on jest wlasnościa tego Pana, ale wciąz zarejestrowany na poprzednich włascicieli ? Dziwi mnie trochę to, że komornik nic o tym nie wie. Bylam przekonana ze komornik dostaje informacje z US jesli ktoś zgloszony jao dłuznik nabył coś wartościowego i odprowadził od tego podatek. Czy komornik dowiedziałby się o ty fakcie dopiero wtedy kiedy ten Pan ten samochod na siebie zarejestruje? Jesli źle zamieściłam, proszę przenieść. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Proudly Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB
© 2002-2021 MyBB Group. Theme by Rhydian Davison and Andraž Rihtar.
Icons by Yasuke Kamiyamane and WooThemes.
Silnik forum MyBB
© 2002-2021 MyBB Group. Theme by Rhydian Davison and Andraž Rihtar.
Icons by Yasuke Kamiyamane and WooThemes.